Kinderfysiotherapie

Leiden

 

De Singel

Kinderfysiotherapie

 

 

Locatie:

Het Gebouw

Arubapad 2 

2315 VA Leiden

 

 Maandag  8:30-18:00
 Dinsdag  8:30-18:00
 Woensdag  8:30-18:00

Donderdag Vrijdag

8:30-18:00

8:30-18:00

 

 

Locatie:

De Singel Fysiotherapie 

Lusthoflaan 2

2316 JA Leiden

 

 Woensdag   8:30-18:00

Vrijdag

13:00-18:00

 

Behandeling aan huis maandag t/m vrijdag

 

Postadres:

De Singel Fysiotherapie 

Lusthoflaan 2

2316 JA Leiden

 

Telefoon:

071-5216525

06-48153514

Hanneke van der Westen

 

 

Specialisatie: Baby's en peuters

Het begeleiden en behandelen van kinderen van 0 tot 2 jaar is de laatste jaren een steeds meer belangrijke doelgroep voor mij geworden. Ik begeleid jonge kinderen graag in hun ontwikkeling, juist als de ontwikkeling anders of afwijkend verloopt. Ik probeer zoveel mogelijk ouders inzicht te geven in de ontwikkeling van hun kind, zodat zij begrijpen welke ondersteuning of ontwikkelingsgerichte begeleiding hun kind nodig heeft en hoe zij de ontwikkeling op een positieve manier kunnen ondersteunen en stimuleren. Ik vind het belangrijk dat er niet alleen aandacht is voor de problemen die een kind heeft, maar ook voor de sterke kanten die het kind in zijn of haar ontwikkeling laat zien. Omdat ik kinderen op hele jonge leeftijd zie is het ook belangrijk dat ik signaleer als het niet goed gaat. Dit betekent dat ik dan tijdig overleg heb met de huisarts, de jeugdarts of de kinderarts om af stemmen en indien nodig door te verwijzen voor nader onderzoek.

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van baby's met een vertraagde of afwijkende motorische ontwikkeling, baby's met het syndroom van Down of andere syndromen, baby's met hersenafwijkingen of spierziekten, baby's met slaapproblemen, baby's die veel huilen en veel te vroeg geboren kinderen. Met het ToP programma begeleid en ondersteun ik ouders en hun vroeggeboren kind het eerste jaar na ontslag uit het ziekenhuis en indien nodig aansluitend met fysiotherapie. Het ToP programma is opgezet door en wordt gecoördineerd vanuit het Expertisecentrum Ontwikkelingsondersteuning Prematuren (EOP-nl) dat gevestigd is in het AMC in Amsterdam. Samen met ouders kijk ik naar het gedrag en de ontwikkeling van hun kind: waar is je kind aan toe, wat kan je kind zelf en wat doet je kind om dat te bereiken, waar heeft je kind hulp bij nodig en hoe kan ik die hulp geven.

Sanne van der Beek

 

 

Zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zelfontwikkeling van het kind op het gebied van bewegen!

Kinderen leren door te bewegen en hebben hierdoor kwaliteit van leven. Als dit minder goed lukt door pijn moeite met de fijne of grove motoriek of ziekte kan dit de ontwikkeling in de weg staan. Mijn uitdaging is om kinderen zo goed mogelijk te laten bewegen op zijn of haar eigen niveau.

Als fysiotherapeut en vakdocent lichamelijk opvoeding heb ik  veel ervaring opgedaan met kinderen. Hierdoor kan ik met leuke spellen en oefeningen en advies voor thuis bijdragen aan de ontwikkeling van deze kinderen waardoor ze weer met plezier kunnen bewegen.

Verder heb ik de cursus medical taping gedaan waardoor ik nog beter kinderen met (sport)blessures kan helpen. Ik werk voornamelijk met kinderen van 4 tot 18 jaar met problemen in de fijne en grove motoriek, schrijfproblemen, kinderen met overgewicht en pijnklachten in gewrichten. Daarnaast heb ik heb ook de cursus gedaan om hoofdjes van baby’s met een voorkeurshouding te meten.

 

Mirthe Engels

mirthe

 

Specialisatie: psychosomatiek

 ‘Ik ben psychosomatisch fysiotherapeut en werk naast dat ik met volwassenen werk ook met kinderen, jongeren en hun ouders. Werken met jongeren is iets dat ik graag doe, omdat ik het contact erg leuk vindt en graag extra hulp biedt in deze fase waarin al veel ontwikkeling plaatsvindt.´

De psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in werken met de complexe relatie tussen bewegend functioneren, psychisch functioneren en de psychosociale context.
Mijn specialisaties binnen de psychosomatische (kinder)fysiotherapie zijn kinderen en jongeren met chronische pijn in spieren en gewrichten, chronische vermoeidheid, spanningsklachten, hoofdpijn- en buikpijnklachten of problemen met de manier van ademen.
Het kan zijn dat kinderen/jongeren met deze klachten school missen, het niet lukt om te sporten, of minder met vrienden doen. Het is vaak lastig voor ze hier iets aan te veranderen wanneer ze last hebben van klachten. Vaak weten ze zelf (of de ouders)  niet meer hoe ze met de klachten moeten om gaan.

De psychosomatisch fysiotherapeut kan helpen bij het in balans brengen van voelen, denken & doen.
Tijdens de sessies wordt gewerkt aan het beter leren voelen van het lichaam en het begrijpen wat je allemaal kán voelen. We ontdekken hoe het kind/de jongere over de klachten denkt en wat ze er vervolgens mee kunnen doen. Dit gebeurt door de aandacht bij het lichaam te brengen en bijvoorbeeld de adem als rust te gebruiken. Door dit te leren kan het kind/de jongere zich beter gaan voelen, of bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen krijgen, om te gaan doen wat ze graag willen doen.

Je kunt meer lezen op www.desingelfysio.nl en in de folder

 

Marion Coolen

Specialisatie: jonge kinderen met ernstige meervoudige problematiek  


Copyright © 2014. All Rights Reserved.